Tanquem la temporada castellera de l’illa

Els Castellers de Mallorca vam tancar la temporada castellera de l’illa el passat dissabte. Ho varem fer acompanyats dels Al·lots de Llevant i dels Castellers de Berga i lluitant a contratemps contra la pluja que va interrompre l’actuació abans d’acabar la tercera ronda.

El mal temps que estava previst pel dissabte va anar jugant amb les nostres esperances durant tot el dematí, però a les 17h, hora prevista per donar el tret de sortida al passacarrers que ens conduiria des de la plaça d’Espanya fins a Cort, la pluja va fer un descans. D’aquesta manera i amb l’anhel de poder realitzar l’actuació sense entrebancs els grana vam iniciar el recorregut conduit pel so dels grallers i tabalers i seguits per les dues colles convidades.

Per entrar a plaça varem realitzar el pilar caminant i la tradicional pujada de l’enxaneta al balcó de l’Ajuntament.

Seguidament encetarem les rondes castelleres amb el cinquè 3 de 7 de l’any, un castell que ja tenim per la mà i que ens va servir, de nou, per donar confiança per encarar el següent castell: el 4 de 7. Tot i a això, el primer intent del quatre es va haver de desmuntar ja que la quadratura no era la més idònia per garantir una descarregada tranquil·la. Acte seguit els de ciutat varem tornar a insistir amb aquest castell que vam acabar descarregant tot i a patir un poc de lentitud de la canalla; sumàvem així el segon de la temporada.

Finalment, varem elegir el 7 de 6 per tancar les rondes de castells. Una estructura que es caracteritza per la gran quantitat de castellers que pugen al tronc i als poms de dalt. Tal i com va admetre la cap de colla, Bet Palou, “hem volgut tancar l’any amb un castell on poguessin pujar molts castellers i així recompensar la seva constància i implicació durant l’any”.

Tres pilars de quatre varen posar la cirereta a la darrera actuació castellera a Mallorca. D’aquesta manera els de la camisa grana sortírem molt contents de plaça amb ganes d’aprofitar les vacances castelleres per descansar i reposar piles. Així ho va declarar Palou: “Esteim molt contents, tant del què com del com. Hem superat una temporada que vam començar amb moltes ganes, que amb el pas dels mesos ens va sorprendre amb la manca de participants però que, al final, hem sabut resoldre amb l’ajuda de tots els castellers. Aquest final de temporada ha estat fantàstic: l’assistència i la disciplina als assajos, el rodatge que ha donat la confiança als troncs i canalla, el meravellós viatge a Tarragona i aquestes dues diades a Mallorca on hem pogut assolir els objectius que ens havíem plantejat; no podíem demanar més!”

Per la seva banda, les colles convidades només varen poder realitzar dos castells degut a la pluja: els Castellers de Berga van enlairar un pilar de 4, el 4 de 6, el 3 de 6 amb l’agulla i van tancar amb un pilar de 4. Els Al·lots de Llevant varen entrar a plaça amb un pilar caminant i varen descarregar el 3 i el 4 de 7 i van tancar amb un pilar de 4.

Així doncs, l’illa de Mallorca no tornarà a gaudir d’aquesta activitat Patrimoni de la Humanitat fins a Sant Sebastià quan els Castellers de Mallorca ens retrobem amb les places de Palma.