Millor actuació de la temporada a Manacor

Els Castellers de Mallorca varem realitzar ahir a Manacor la millor actuació de la temporada. Després d’un any ple de sensacions agredolces, vàrem estrenar el 4 de 7 que encara no havíem assolit enguany.

Per donar el tret de sortida a la Diada dels Al·lots de Llevant, les tres colles que hi vàrem participar, Al·lots de Llevant, Castellers de Lleida i Castellers de Mallorca enlairàrem uns sentits pilars de dol per les devastadores inundacions succeïdes les passades setmanes al llevant mallorquí.

Posteriorment, els de Ciutat iniciàrem les nostres rondes castelleres amb el 3 de 7, una estructura que va demostrar la serenor i solvència pròpia de qui domina aquest castell. D’aquesta manera aconseguíem la seguretat necessària per encarar, en segona ronda, el 4 de 7. El castell va patir de nerviosisme des de l’inici però la bona feina a tots els pisos va fer que, tot i a desquadrar-se sobretot a la sortida de l’enxaneta, sumés la segona estructura de 7 pisos que els palmesans descarregàvem a la plaça de Sa Bassa; convertint-se en el primer 4 de 7 de la temporada. Per acabar, encaràrem el 2 de 6, un castell que intentàvem per primera vegada des de fa uns anys i que pot ser en un breu termini de temps ens poguem plantejar pujar-lo un pis més.

Amb dos pilars de quatre els de la camisa grana tancàvem la millor actuació de la temporada, la primera en què assolíem dos castells de 7 pisos i que planta unes bases immillorables per encarar l’actuació de la setmana vinent: la XX Diada dels Castellers de Mallorca.

D’aquesta manera, els de Ciutat sortírem de plaça molt contents: “Les sensacions han estat fantàstiques, sabíem que havíem de començar amb el 3 que ja des de la temporada passada sabem resoldre amb solvència i a partir d’aquí tot depenia de saber ensenyar a plaça tot el que s’ha treballat als assajos”, va comentar la cap de colla, Bet Palou i ampliant: “el quatre el vam saber defensar des de la pinya fins a l’aleta amb diferents estrenes: un terç molt jove i que respon amb la tècnica de qui pareix haver treballat des de fa anys a aquest pis i una acotxadora molt petita i que ens sorprèn dia rere dia amb la seva valentia i saber fer; no podem estar més contents tancant després amb una torre que teníem moltíssimes ganes d’estrenar”.

Per la seva banda, els amfitrions, els Al·lots de Llevant varen descarregar el 3 i el 4 de 7 i el 4 de 7 amb l’agulla, tancant amb un vano de 5; i els Castellers de Lleida, varen descarregar el 2 de 7, varen fer un intent desmuntat de 4 de 8, descarregant després el 5 i el 4 de 7, i tancant amb un vano de 5.

La pròxima actuació dels grana serà la darrera de la temporada castellera mallorquina, la XX Diada dels Castellers de Mallorca, que tindrà lloc a la plaça de Cort a les 18:00h on actuaran de la mà dels Castellers de Berga i els Al·lots de Llevant.

Fotografies de Pep Aguilar i Mercedes Bardón