La jornada electoral marca la Diada de l’Àngel 2019

Els Castellers de Mallorca vàrem actuar ahir al Castell de Bellver en motiu de la tradicional Diada de l’Àngel. Enguany, però, la diada va estar clarament marcada per les eleccions generals que varen suposar la falta de molts castellers de les dues agrupacions que hi participàvem: els Castellers de Mallorca i els Al·lots de Llevant. Aquesta mancança de castellers ens va impedir enlairar castells de 7 pisos, que eren els habituals de la Diada de l’Àngel en edicions passades.

Els palmesans obrírem plaça amb el pilar de 4 per sota i encetàrem les rondes castelleres amb el 3 de 6, un castell que ens va servir per estrenar enxaneta i per refermar l’estructura; es tractà clarament d’un castell molt serè i que s’esperava que s’estrenés ahir amb un pis més. En segona ronda arribà el 4 de 6 que també se va descarregar de forma tranquil·la, de la mateixa manera que ho va fer el 3 de 6 amb agulla, castell amb que els grana tancaàrem la ronda de castells. Per cloure l’actuació descarregàrem un pilar de 4 on també s’estrenà una nova acotxadora que regalà a la plaça un pilar ple d’il·lusió.

D’aquesta manera els de ciutat sortírem amb un regust agredolç ja que ens hagués encantat poder estrenar, per fi, els 7 pisos al Castell de Bellver. Tot i a això la fermesa dels tres castells ens augura l’estrena d’estructures superiors en les properes cites castelleres.

Per la seva banda, els Al·lots de Llevant descarregaren el 3 de 6, el 2 de 6 i el 4 de 6 amb agulla.

Les pròximes actuacions dels Castellers de Mallorca seran el proper 1 de maig a Ses Salines, el 4 de maig a la Diada per la Llengua, la Cultura i els Drets Civils organitzada per l’OCB.