Enric de la Calle nou Cap de Colla i Helena Vilches renova com a presidenta

El passat 20 de novembre de 2021 vàrem celebrar la tercera Assemblea General Extraordinària després que els dos anys de pandèmia deixàs als membres de la colla amb unes sensacions desesperançades.

En aquesta Assemblea es van dur a terme les eleccions a equip Tècnic i equip Directiu amb una participació de 64 membres electors, entre presents i vots delegats.

Per la banda de la Directiva es tornava a presentar Helena Vilches al capdavant amb un equip força semblant que a la seva darrera candidatura al 2019 però amb un parell de canvis a càrrecs imprescindibles com el canvi a la vicepresidència de Joan Alemany per Joan Larrea i el canvi a la secretaria de Joana Maria Alemany per Cristina López, qui també forma part de l’equip de gralles i tabals. Els resultats de les votacions foren, 1 vot nul, 2 en blanc, 18 en contra i 43 a favor, el que suposava una victòria justa dels dos terços dels vots.

Per la banda de la Tècnica es presentaren dues candidatures: l’encapçalada per Andreu Alba i l’encapçalada per Enric de la Calle. Unes candidatures bastant diferents una de l’altra. La primera, liderada per Alba, comptava amb castellers de llarga trajectòria dins l’entitat, mentre que la liderada per de la Calle presentava heterogeneitat entre castellers més antics i castellers més nouvinguts amb només un any de pertinença a l’entitat.

Els resultats foren 24 vots a favor de la candidatura d’Andreu Alba i 41 a favor de la d’Enric de la Calle, sumant un total de 65 vots, discordant amb els 64 votants. Davant aquesta irregularitat i pel fet de que cap de les candidatures hagués aconseguit els dos terços necessaris de les votacions l’Assemblea, per proposta del mateix Andreu Alba va decidir donar per vàlida la votació, ja que la segona s’hagués decidit per majoria simple.

D’aquesta manera, i a partir del mateix 20 de novembre el pes directiu de l’entitat recau, de nou, sobre l’equip encapçalat per Helena Vilches i el pes tècnic sobre l’equip liderat per Enric de la Calle. Ambdós amb el clar objectiu de donar un gir a les formes de fer per aconseguir fer creixer la colla.