Els Castellers de Mallorca ens vacunam a partir de demà

L’Ajuntament de Palma ha fet pública avui la seva decisió de destinar als Castellers de Mallorca les 150 vacunes contra la Covid-19 de  Pfizer que ha adquirit de forma privada per destinar a una entitat cultural de la ciutat. Després de conèixer la data d’inici de vacunació a la Unió Europea el Consistori Balear va decidir elegir una entitat cultural a qui pogués donar un cop de mà i reactivar la seva activitat a principis de 2021.

D’aquesta manera, les vacunacions dels Castellers de Mallorca s’iniciaran demà mateix al centre de salut primària de Son Pisà de Palma. Les vacunes seran injectades als membres de l’entitat seguint el mateix ordre que estableix el Govern Central, començant pels d’edat més avançada i membres de risc.

El procés d’elecció d’aquesta entitat s’ha realitzat mitjançant unes votacions internes i tenint en compte diversos factors com l’edat de l’entitat, el nombre de membres, les seves edats i el tipus d’activitat. Finalment, l’entitat que més vots ha rebut hem estat els Castellers de Mallorca.

A l’hora de prendre la decisió, l’Ajuntament ha tingut en compte també que el nombre de socis de l’associació cultural sense ànim de lucre és molt inferior a les 150 dosi que ha adquirit, d’aquesta manera s’ajuda doblement a l’entitat: d’una banda podrà reactivar l’activitat a principis de 2021 i, d’altra banda, els Castellers de Mallorca podrem oferir les vacunes restants a nous membres que es comprometin, contractualment, a formar part de forma activa de l’entitat durant els propers 2 anys; incrementant així el nostre gruix social.

Una vegada vacunats els Castellers de Mallorca ens hem compromès a reprendre l’activitat el mateix 1 de gener i estar preparats per actuar durant totes les jornades de les festes de Sant Sebastià 2021 ja que serem els únics vacunats entre totes les entitats culturals.

Així doncs, esteim molt contents, tal i com la presidenta, Helena Vilches, afirma: “Hem tengut molta sort i hem d’aprofitar aquest impuls per demostrar que som part important de la ciutat” i amplia, “actuar de nou a l’encesa del Fogueró és quelcom que duim molt de temps lluitant i ho gaudirem com a nins petits tot i que ho haguem de fer sense públic”. Sobre el procés de vacunació i la quantitat d’unitats declara: “És meravellós poder comptar amb tantes vacunes, fa anys que necessitàvem augmentar el nombre de castellers i de ben segur així serà més fàcil. El que si esteim lluitant és per aconseguir que ens permetin vacunar al mateix lloc on assajarem, tenim personal preparat com la mateixa cap de colla, Cristina Pons, infermera de l’hospital General de Palma”.

D’aquesta manera l’Ajuntament ens compensa mínimament el fet de mantenir-nos sense local propi durant els nostres 25 anys d’història.