El pati de la presó de Palma, nou espai d’assaig dels Castellers de Mallorca

El pati de la penitenciaria de Palma serà, a partir del gener, el nou espai del que disposaran els Castellers de Mallorca per dur a terme els seus assajos.
Després de quasi 23 anys d’història i a la cerca d’un local on puguin establir la seva seu des de la seva fundació el 1996, els Castellers de Mallorca comptaran amb el pati de la presó de la capital mallorquina per assajar dos dies a la setmana.
Se tracta d’una iniciativa de l’Ajuntament de Palma per donar sortida a la problemàtica per trobar un espai adient pels castellers i, alhora, per donar una opció més als presoners per a la seva reinserció a la societat. D’aquesta manera, els confinats podran participar de l’activitat castellera que és, des de 2010, Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO. Des del Consistori han volgut remarcar que els principis castellers de treball en equip i esperit de superació són els objectius que volen transmetre als condemnats que volen refer les seves vides. Els castellers podran accedir al centre mitjançant una acreditació personalitzada però sempre havent de passar per un control ben rigorós de seguretat.
Per la seva banda, alguns dels castellers no han vist aquesta mesura amb bons ulls i han volgut fer patent la seva disconformitat declarant que aquest entorn no és apte pels més petits de la colla, que recordam que són indispensables per a dur a terme aquesta activitat. Tot i a això des de la directiva de l’entitat cultural s’han mostrat conformes declarant: “És l’opció més clara que hem tengut des de la nostra fundació, almenys és l’únic equip de Govern que ens ha donat alguna facilitat, per molt complexa que pugui semblar” i a més han remarcat la part positiva: “El control de seguretat que haurem de passar per accedir al centre ens activarà a nivell tensional i en cas que ens obliguin a acotxar-nos i posar-nos a la gatzoneta ens ajudarà a encalentir la musculatura abans dels assajos”.